Lav jeres egen Luther-film

Hvad gik der gennem Martin Luthers hoved, da han kasserede sin fars drøm om, at han skulle være jurist og i stedet valgte klosterlivet som munk? Hvordan kunne han komme frem til, at gode gerninger ikke fører mennesker tættere på Gud? Og hvor kom modet til at gøre oprør mod pavekirken fra?

Præsidiet for Reformationsjubilæet 2017 indbød i jubilæumsåret alle skolebørn og konfirmander til en filmkonkurrence om disse spørgsmål.  

Filmene blev bedømt af et dommerpanel bestående af formand for religionslærerne John Rydahl, pianist Sigurd Barrett og tv-folkene Anders Lund Madsen og Poul Nesgaard.

Vindere af konkurrencen

3.b fra Lundtofte Skole vandt førstepladsen i kategorien bedste film fra indskolingen. Se filmen her. 
I begrundelsen siger dommerne: ”Opgaven er løst sjovt, flot og musikalsk. Filmen er en musikvideo båret af en sjov, men også indholdsrig tekst. Man kan se, at de medvirkende børn morer sig samtidig med, at den vigtige historie bliver fortalt.”

Klassen vandt en fest med pizza og sodavand. Sigurd Barrett og Snapper underholdt med ”Vi lytter til Luther”.

5.a fra Toftegårdsskolen i Nordjylland vandt kategorien mellemtrinnet. Se filmen her. 
”Filmen har en flot åbning, bruger musikken på en flot måde, og dens fortælling er et vigtigt input i moderne unge menneskers liv”, skriver dommerne.

Klassen vandt et arrangement med Kåre og Emil fra Store Nørd.

9.c fra Skørping Skole vinder i kategorien udskolingen. Se filmen her. 
Dommer lægger vægt på, at filmen demonstrerer udblik til den store verden, den arbejder fortælleteknisk med billede og speak på en kreativ og spændende måde.

Klassen vandt en studietur til Wittenberg.